Aluminijska i PVC stolarija

Glavne razlike aluminijske i pvc stolarije

PVC prozori i vrata : trenutno najbolji izbor uloženog i dobivenog

PVC prozori i vrataPVC kao materijal ima visoka izolacijska  svojstva u kombinaciji sa ugrađenim okovom višestrukog zatvaranja,  silikonskih brtvi  i  LOW-e+  termopan staklima,  daje visoki faktor izolacije K=1,1W/m2,  što prevedeno znači :

ako stan zagrijevamo na 20 celzija, a vani je 0 celzija na unutrašnjoj stijenci prozora ćemo imati 17 celzija što je vrlo zadovoljavajuće.

PVC prozore možete izabrati u raznim sistemima profila , raznim bojama i vjernim imitacijama drva.

Naš savjet: ugrađivati na prostore za stanovanje


Aluminij

AluminijProzori i vrata izrađeni od aluminijskih profila sa prekinutim termičkim mostom su također vrlo kvalitetni prozori,  ali se od PVC prozora razlikuju po izolaciji. PVC kao materijal izolator, a aluminij vodič, stoga se u aluminijski profil ugrađuje PVC traka radi poboljšanja svojstvo izolacije .

Naš savjet: ugrađivati na poslovne prostore, sanitarne čvorove , ulaze , velike otvore.

Aluminijski prozori i vrata imaju nešto lošija svojsta izolacije jer je aluminij vodič koji provodi toplinu i hladnoću tako da aluminijski prozori koji posjeduju isprekidani termički most imaju koeficijent K=2,8W/m2. Njihova izrada je nešto jednostavnija jer nema  varenja  spojeva što može biti prednost kod eventualnih oštećenja koja je u tom slučaju lakše sanirati. Izbor boja i dekora je puno veći u odnosu na PVC prozore i vrata a zbog svoje težine i fizičkih odnosno  mehaničkih svojstava moguće je raditi veće otvore u odnosu na PVC.

Preporuka kod stambenih zgrada je ta da se ulazi u same zgrade, prozori u stepeništu te vrata u podrumskim prostorima izrađuju od alumnija koji ne mora imati isprekidani termički  most te samim tim cijenovno ekonomičnije.

Free WordPress Themes, Free Android Games